Training Rots en Water voor jongeren van 12-16 jaar

afbeelding Rots en Water

Wilt u dat uw tiener stevig in zijn of haar schoenen staat? Goed voor zichzelf kan opkomen en voldoende zelfvertrouwen heeft? Met andere woorden dat hij of zij sterk in het leven staat? Meld uw tiener dan aan voor de Rots en Watertraining. Deze training bestaat uit 8 bijeenkomsten van een uur. Deelname is gratis en alleen toegankelijk voor jongeren van 12 tot 16 jaar die in de gemeente Steenbergen wonen.

Spelenderwijs leren

Tijdens de training leren jongeren op een leuke, sportieve manier om zich onafhankelijk op te stellen en hun eigen keuzes te maken (rots). Daarnaast leren ze hoe ze met anderen moeten samenwerken, -leren en -leven (water). Jongeren gaan met open blik kijken naar hun sociale vaardigheden, zelfvertrouwen en zelfbeheersing (omgaan met hun boosheid en/of uitingen van emoties).

Oefenen met herkenbare situaties

De lessen bestaan uit fysieke oefeningen die aansluiten bij situaties die jongeren in hun dagelijks leven meemaken. Onderdelen die onder andere aan bod komen zijn: stevig in je schoenen staan, bewust keuzes maken, meer zelfvertrouwen krijgen, lichaamshouding, communiceren en samenwerken, eigen grenzen ervaren en bewaken, omgaan met grenzen van anderen en met lastige situaties, zoals pesten.

Meer info en aanmelden

Vooraf zal een kennismakingsgesprek plaatsvinden. Er zijn geen kosten verbonden aan deze training. Voor meer informatie of aanmelden neemt u contact op met CJG Steenbergen 0167-541131 of mail naar info@cjgsteenbergen.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.