Trainingen CJG Steenbergen

kids

Voor veel ouders is opvoeden leuk, spannend, enerverend en niet altijd even makkelijk. Opvoeden blijkt niet altijd even simpel te zijn. Uw kind ontwikkelt zich razendsnel op allerlei gebieden, zoals lichamelijk als sociaal-emotioneel. Voor kinderen is het goed om samen met leeftijdsgenoten te delen en te oefenen in wat ze soms lastig vinden. Het CJG organiseert diverse trainingen aan die uw kind daarbij kunnen helpen:

ROTS EN WATER

Voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar en 12 tot en met 15 jaar

De training ROTS en Water is vooral veel doen en ervaren in het vinden van je grenzen, hoe sta ik en hoe reageren anderen op wat ik doe en hoe ga ik met deze reactie om? Kinderen en jongeren ontwikkelen op een leuke en sportieve manier hun zelfvertrouwen, zelfbeheersing en zelfbeeld.

PIEP ZEI DE MUIS

Voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar

Piep is een club van kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken omdat er thuis spanning en stress is. Bijvoorbeeld om dat een van de ouders ziek is, of omdat er weleens ruzie is in de omgeving van het kind. In deze club leren de kinderen op een speelse manier dat zij geen schuld hebben aan wat er om hen heen gebeurt.

BILLIE BOEM

Voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar

Billy Boem is een kinderclub voor kinderen die extra steun nodig hebben, omdat ze thuis veel spanning en stress ervaren. In moeilijke thuissituaties kunnen kinderen heel stil worden of juist heel dwars, boos of onzeker. Bij de club Billy Boem hebben kinderen plezier, kunnen ze vrienden maken en hebben ze iets helemaal voor zichzelf. Ook leren de kinderen spelenderwijs hun thuissituatie een plekje te geven.

!JES JIJ EN SCHEIDEN

Voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar

Scheiden is ingrijpend, ook voor kinderen. !Jes Jij en Scheiden is een groepstraining voor kinderen van wie de ouders (recent) gescheiden zijn. De training helpt om ouders en kinderen te ondersteunen bij het wennen aan de nieuwe situatie en die overgang zo goed mogelijk te laten verlopen. Het gaat bijvoorbeeld over hoe kun je contact blijven houden met beide ouders, maar ook rekening houden met eigen wensen en verlangens.

De trainingen zijn gratis voor alle kinderen en jongeren uit onze gemeente. Op de pagina Trainingen leest u meer informatie over de trainingen: hoe vaak ze gegeven worden en wanneer ze starten.